Gentle Leader voor honden

Gentle Leaders


honden


De Gentle Leader is een soort koptuig (halster) voor honden, dat wordt gebruikt in plaats van een halsband/slipketting. Het biedt u de mogelijkheid de hond zonder geweld en met slechts weinig fysieke kracht onder controle te houden. Het is daarom juist voor bezitters van fysiek en/of mentaal sterke honden zo’n perfect hulpmiddel omdat deze honden door hun (wils)kracht en onverwachte bewegingen hun begeleider bij het gebruik van een gewone halsband/slipketting nog al eens op sleeptouw nemen.

Ook is de Gentle Leader geschikt voor honden die in situaties angstig en/of gespannen reageren. U zult in deze situaties de hond moeten leren zijn aandacht op u te richten in plaats van zijn aandacht te richten op hetgeen waardoor hij angstig of gespannen wordt. Bij een angstige/gespannen hond is corrigeren met de slipketting geen goede oplossing! De komst van iets dat hem onzeker maakt, zou daarmee de voorbode worden van een mogelijke correctie waardoor de hond nog meer gespannen wordt.

Met behulp van de Gentle Leader kunt u zonder veel kracht de kop van uw hond sturen. Wanneer u de neus van uw hond in uw richting stuurt, kan hij er onmogelijk in de tegenovergestelde richting "vandoor gaan". Met behulp van de Gentle Leader houdt u de hond gemakkelijk onder controle en benadrukt u bovendien uw leiderschap over de hond. Wanneer namelijk u of de hond aan de lijn trekt, voelt de hond druk hoog in zijn nek en over zijn snuit. Een hond ontspant instinctief wanneer hij druk hoog in de nek voelt (daar pakt een moederhond haar puppy’s op). De druk over de snuit imiteert het (zachtjes) over de neusrug heen vastpakken van de ene hond door een andere hond; dit over de snuit vastpakken is een dominant gebaar. Dit gebaar bevestigt de ranghogere positie van de hond die vastpakt.

De ervaring leert dat het gebruik van de Gentle Leader er niet alleen voor zorgt dat de hond zich aan de lijn gemakkelijk laat leiden, maar ook dat de hond in algemene zin gezeglijker. Hij ervaart immers telkens dat u hem gemakkelijk onder controle houdt en dat dwingt respect af en geeft de hond vertrouwen in uw leiderschap!

De Gentle Leader wordt geleverd inclusief een Nederlanstalige handleiding. De Gentle Leader is verkrijgbaar in 3 maten (klein, medium, groot). Prijzen zijn: klein € 17,50; medium € 18,50; groot: € 19,50

Maten:

Om de juiste maat voor de Gentle leader te bepalen, moet u de breedte en/of omtrek van de neus van uw hond meten, circa 1-2 cm onder de ogen (zie bovenstaand plaatje)

small: maximale breedte van de neus: 6,2 cm (maximale omtrek 20 cm)
medium: maximale breedte van de neus: 10,6 cm (maximale omtrek 34 cm)
large: maximale breedte van de neus: 14 cm (maximale omtrek 44 cm)

Let op: Veel dierenwinkels verkopen Halti's en noemen dit een Gentle leader. Een Halti lijkt wel erg op een Gentle Leader maar werkt toch anders en is naar ons idee veel minder gebruikersvriendelijk èn minder hondvriendelijk!

Heel veel informatie over de Gentle Leader, inclusief een voorlichtingsfilmpje kunt u vinden op www.gentleleader.co.uk (Engelstalig).

N.B.:
De Gentle Leader is mits goed gebruikt naar onze mening absoluut hondvriendelijk. Een gebruiksaanwijzing is bij verzending ingesloten. Het belangrijkste is dat u geen lijncorrecties geeft aan een Gentle Leader, het is puur de bedoeling de hond te "sturen" indien nodig. Toch willen we er op wijzen dat de Gentle Leader "slechts" een hulpmiddel is. Daarmee bedoelen we dat wanneer uw hond probleemgedrag vertoont, het simpelweg gebruiken van één hulpmiddel meestal niet afdoende is om het probleem op te lossen. De hulp en / of het advies van een goede trainer / hondengedragsbegeleider is bij het goed oplossen van probleemgevend hondengedrag vaak onontbeerlijk.


honden


Wanneer u op deze pagina kwam vanuit onze winkel, click dan op:

om terug te keren naar de winkel.


honden


Wanneer u op een andere manier op deze pagina terecht kwam en u wilt de HOS Hondenwinkel bezoeken, clickt u dan onderstaand op de knop "Winkel".

Door op de knop "home" te clicken, gaat u naar de indexpagina van Hondenschool en Adviescentrum 't HOS.

Winkelen

Naar de HOS Hondenwinkel !

Home

Naar 't HOS Hoofdmenu !


honden